Unga feminister Katrineholm

Jag läser om den feministiska vågen som sveper över Sverige, samtidigt som jag dagligen läser om ännu en våldtäkt som inte leder till åtal. Jag ser naziklotter i min hemstad som målas över med nazifritt i rosa, samtidigt som jag ser hur fler och fler av de jag umgås med antar fascistoida tankegångar. Jag ser hur högerrörelsen i Katrineholm växer sig starkare, samtidigt som vänsterrörelsen är nästintill obefintlig. 
 
Något måste göras. 
 
Sedan jag började kalla mig feminist har mycket hänt, men mer saker behöver göras. Jag vill kunna ta plats på samma villkor som män tillåts göra. Jag vill inte behöva anpassa mig till manliga rum. Jag vill inte att det ska behöva stå nazifritt Katrineholm; jag vill att det ska vara såpass självklart att det inte ska behöva basuneras ut. Jag vill inte höra sexistiska uttalanden avfärdas med att "xx menade inte något illa". Jag vill inte höra lärare prata om "män och kvinnor", och därmed exkludera alla ickebinära. Jag vill inte läsa om ännu ett fall av relationsvåld.  Jag vill inte vara rädd i min egen hemstad. 
 
Som den riot grrl jag är så har jag därmed bestämt att jag ska starta ett Unga Feminister här i Katrineholm. Dels så är det därför att K-holm behöver en organiserad feministisk rörelse, och dels så är det för min egna skull. Jag vill kunna arbeta med feministiska frågor, kunna läsa om våldtäkt & relationsvåld utan att få flashbacks från mina egna upplevelser av det. Jag vill kunna inspirera andra att våga stå upp för rätten att få vara sig själva. 
 
Självklart klarar jag inte det här helt ensam, utan jag behöver hjälp från andra att kunna få igång det här. Så, bor du i K-town, vill engagera dig politiskt och störta patriarkatet? Dåså. 
 
xoxo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0