Backlash och f-ed up rättssystem

 
Innan julen blev G häktad. Detta gjorde att jag under jullovet kände mig säker inför att gå på stan, då jag visste att jag inte skulle riskera att stöta ihop med honom. Vet ni att jag tidigare varit livrädd för det? Vet ni att jag en gång i oktober såg honom och mådde så dåligt att jag nästan spydde? Jag har känt mig så säker på att allting nu kommer att ordna sig, han kommer få sitt straff. Vet ni? Han är friad från anklagelserna. För ord står mot ord. Han har erkänt att han hörde mig säga nej och gråta under en av våldtäkterna, men att han tolkade det som ett "det gör ont, men det är okej att fortsätta"(!?!?!?!?!??!!???!?!?!???!?!?!?!). Vet ni om att jag är livrädd för att gå på stan nu? Vet ni om hur mycket skuldkänslor jag har i hela kroppen - för hur jävla många gånger poliserna än säger att de tror på mig så har de fucking FRIAT HONOM vilket ändå betyder att DE INTE TYCKER ATT HAN BORDE FÄLLAS FÖR VÅLDTÄKT FÖR HAN HAR JU INTE VÅLDTAGIT vilket betyder att DE ÄR PÅ HANS SIDA. 
Förlåt, fan det är säkert inte alls så, men hela jävla systemet ser ut så. Jag har berättat ingående om hans och mitt sexliv, hur våldtäkterna gick till och gått med på gynekologundersökning förr att kolla efter ärr (trots att jag har negativa erfarenheter från förr). Och vad får jag tillbaka? INTE ETT FUCKING SKIT. "Det finns inte tillräckligt starka bevis". Nej, förlåt fan, skulle kanske ha spelat in när det hände så ni kunde fått bevis, skulle kanske ha tänkt på det. Skulle kanske också ha tänkt på att inte sova bredvid honom på nätterna, och haft på mig en stinkande sopsäck så han inte tolkat mina myskläder som en "invit". 
 
Förlåt, nu blev det bara en jävla massa ordbajs, men jag är så fruktansvärt besviken och ledsen och trött på hela skiten. Dag efter dag efter dag så möts jag av liknande historier och nyheter från andra som upplevt samma sak, där förövarna friats och offren fått utstå ett rent jävla helvete i form av ingående förhör och ifrågasättande. Och för de som tror att en våldtäkt innebär att en kvinna blir överfallen och får hela sitt underliv söndertrasat och där mannen (för ja, 98 % av våldtäktsmännen är män) håller en kniv vid halsen och hotar så ska ni veta att detta sker extremt sällan. Vet ni vad som är vanligast? Det är att det sker i hemmen. Att den du älskar mest av allt i hela världen gör detta mot dig. Och till er som tänker "ahmen, jag känner ju en kille som är fettsjyst och som blev anklagad av sitt ex bara för att hämnas" - har ni ens frågat henne vad som hänt eller bara hört hans version? Vet ni dessutom att 2 av 100 anmälda våldtäktsanmälningar anses vara falskanmälningar, och de kastas i soporna redan innan man börjar kasta misstanke mot någon. Vet ni dessutom att det är lika många som blir fällda för våldtäkt? 2 av 100. Vet ni hur mycket skuld som läggs på offret? Att offret alltid får frågan "vad hade du på dig vid tillfället?". Vet ni om att rättssystemet är helt åt helvete? Att den där schysta killen som "minsann inte alls behöver våldta för han kan ju få vem som helst" (alltså wtf med detta resonemang?!?!) kanske inte alls blev falskanmäld? 
 
Vill bara att ni ska veta detta. Hejdå och ta hand om er. 

Kommentarer
Postat av: Fanny Malm-Frelin

Du är en så otroligt stark kvinna Sara. Fler ser upp till dig än vad du kan ana. Du förtjänar det bästa här i livet, glöm aldrig det.

Svar: <3 <3
saradelarge.blogg.se

2014-01-10 @ 19:51:52
URL: http://fannymalm.blogg.se
Postat av: Anonym

Fyhelvete vad vidriga människor det finns, jag är så jävla tom på ord just nu. Fattar inte ett skit, mår seriöst dåligt med dig!

Svar: Förstår inte heller, det kändes faktiskt som att detta kanske kunde leda till något eftersom att han i princip erkänt, men inte ens det räcker….<3
saradelarge.blogg.se

2014-01-10 @ 20:22:04
Postat av: Dot.

Det man måste ta i åtanke är att det som sagt verkar vara ord mot ord i detta fall, enligt vad jag uppfattade från texten åtminstonde.

Jag är inte på någons sida här, eftersom jag inte känner någon utav er något närmare, men att bli kallad våldtäcktsman är en väldigt ärrande stämpel i samhället, och jag förstår ifall polisen och deras liknande vill vara väldigt säkra på att det är som det är, innan de målar ut någon för något sådant.

Det som man, enligt vad jag vågar tro, eftersom jag inte kan prata ur erfarenhet, är att man måste välja hur man ska tänkta på det. Visst, det är sorgliglt att vissa inte förstår att för att intimitet ska fungera korrekt måste båda parter vara med på det, och att göra som han, från den här synpunkten har gjort är fel, men att gå runt och vara rädd för en ensam individ i en stad med 30.000 medborgare är inte bra för hälsan.

Eftersom jag inte heller har varit med under några utav de våldtäkter som har blivit rapporterade, så kan jag inte heller säga hur de har varit egentligen, men.. till en viss del så känner jag att det kan vara lite som med pojken och vargen, om du kommer ihåg den historien?

Det finns alltid individer som förstör för andra, och det gäller bara att lyckas klara sig runt dom, eller sätta stop för dom.

Svar: Det känns väldigt mycket som att du här lägger skuld på mig när du skriver att jag inte ska vara rädd för att stöta på honom. Ska jag bara helt plötsligt sluta vara rädd menar du? Menar du också på något sätt att jag bara ska "skita i det som hänt och gå vidare"? Och "pojken och vargen", menar du att jag ropar våldtäkt trots att inget skett? Fattar ingenting. Ska jag också känna empati för honom för "att bli kallad våldtäktsman är en väldigt ärrande stämpel"? Är det mer synd om honom, anser du? Och du menar på något sätt att jag ska "välja hur jag ska se på det som hänt"? Och att det är SYND att människor inte förstår att ett nej är ett nej? Du skriver att du inte är på någons sida, men från det du skrivit så verkar du mer stå på hans sida. Som vanligt alltså. Seriöst, fattar inte ens vad jag ska svara på denna kommentar eller vad du menar.
saradelarge.blogg.se

2014-01-10 @ 21:22:15
Postat av: Olivia Berglund

Ingen förtjänar det här, och du är så otroligt modig som vågar skriva det här då alla kan läsa. Jag beundrar dig för det, du är så himla stark och som ^ säger, du är en förebild.

Svar: Tack fina du! <3
saradelarge.blogg.se

2014-01-10 @ 21:52:38
Postat av: Petra Veronica

Jag är så glad att du skriver om det här, att du vågar, att du öppnar upp dig om det! Det inspirerar och ger hopp, om att vi kan gå ihop och hjälpa varandra att ändra på det här samhället som behandlar oss så jävla illa!

Svar: Tack så mycket! Ja jag tycker själv att en samtyckeslag vore på plats, för den lagen som finns ju är helt åt helvete...
saradelarge.blogg.se

2014-01-11 @ 00:21:04
URL: http://petraveronica.wordpress.com
Postat av: h

alltså om det går så strunta i vad Dot. skrivit, det verkar som om hen står på förövarens sida och försöker skuldbelägga dig och det är inte ok!
jag vill skriva att jag tycker du är modig som skriver om detta, och stark som försöker skapa ett eget liv! jag önskar verkligen att sånt här inte behöver hända. blir förbannad och ledsen om vartannat.
önskar ändå att du får det liv du vill ha och att du kan må bättre sen! kram!

Svar: Tack! Ja, jag förstod inte kommentaren som hen skrivit utan tolkade det mest som att det var lite mitt fel liksom…Kram! <3
saradelarge.blogg.se

2014-01-11 @ 07:54:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0