Asch

Glöm förra inlägget. Det är meningslöst att driva det vidare. Jag är naiv och tror någonstans att rättvisan alltid segrar, när jag fattar att så inte är fallet. Inte här iallafall. Jag kommer fortsätta att kämpa som fan med det andra, men det här får jag lägga åt sidan och hålla tummarna för att en samtyckeslag införs så snart som möjligt. För allas skull.

Puss.

Never asking for it

Okej, länge sedan sist så ska väl ta och berätta lite hur jag tänker i nuläget. 
 
Jag har tagit kontakt med kvinnojouren här i stan för att gå vidare med det som hänt. Jag vill fan inte acceptera att det ska behöva vara så i SVERIGE 20FUCKING14 att ett tydligt nej egentligen betyder ja. ETT NEJ ÄR ALLTID ETT NEJ. Det kanske är naivt av mig att tro på en fällande dom, men jag vill inte ge upp. Jag tänker inte ge upp, aldrig någonsin. Och om det nu skulle visa sig att G inte blir fälld, så vill jag iallafall att det här ska vara en markering för att tydligt visa att jag inte går med på att en person blir friad trots att hen i erkänt. Det ska inte behöva vara så. Inte för någon. 
 
 
 
Svar - NEJ. INTE NÅGONSIN. 

Backlash och f-ed up rättssystem

 
Innan julen blev G häktad. Detta gjorde att jag under jullovet kände mig säker inför att gå på stan, då jag visste att jag inte skulle riskera att stöta ihop med honom. Vet ni att jag tidigare varit livrädd för det? Vet ni att jag en gång i oktober såg honom och mådde så dåligt att jag nästan spydde? Jag har känt mig så säker på att allting nu kommer att ordna sig, han kommer få sitt straff. Vet ni? Han är friad från anklagelserna. För ord står mot ord. Han har erkänt att han hörde mig säga nej och gråta under en av våldtäkterna, men att han tolkade det som ett "det gör ont, men det är okej att fortsätta"(!?!?!?!?!??!!???!?!?!???!?!?!?!). Vet ni om att jag är livrädd för att gå på stan nu? Vet ni om hur mycket skuldkänslor jag har i hela kroppen - för hur jävla många gånger poliserna än säger att de tror på mig så har de fucking FRIAT HONOM vilket ändå betyder att DE INTE TYCKER ATT HAN BORDE FÄLLAS FÖR VÅLDTÄKT FÖR HAN HAR JU INTE VÅLDTAGIT vilket betyder att DE ÄR PÅ HANS SIDA. 
Förlåt, fan det är säkert inte alls så, men hela jävla systemet ser ut så. Jag har berättat ingående om hans och mitt sexliv, hur våldtäkterna gick till och gått med på gynekologundersökning förr att kolla efter ärr (trots att jag har negativa erfarenheter från förr). Och vad får jag tillbaka? INTE ETT FUCKING SKIT. "Det finns inte tillräckligt starka bevis". Nej, förlåt fan, skulle kanske ha spelat in när det hände så ni kunde fått bevis, skulle kanske ha tänkt på det. Skulle kanske också ha tänkt på att inte sova bredvid honom på nätterna, och haft på mig en stinkande sopsäck så han inte tolkat mina myskläder som en "invit". 
 
Förlåt, nu blev det bara en jävla massa ordbajs, men jag är så fruktansvärt besviken och ledsen och trött på hela skiten. Dag efter dag efter dag så möts jag av liknande historier och nyheter från andra som upplevt samma sak, där förövarna friats och offren fått utstå ett rent jävla helvete i form av ingående förhör och ifrågasättande. Och för de som tror att en våldtäkt innebär att en kvinna blir överfallen och får hela sitt underliv söndertrasat och där mannen (för ja, 98 % av våldtäktsmännen är män) håller en kniv vid halsen och hotar så ska ni veta att detta sker extremt sällan. Vet ni vad som är vanligast? Det är att det sker i hemmen. Att den du älskar mest av allt i hela världen gör detta mot dig. Och till er som tänker "ahmen, jag känner ju en kille som är fettsjyst och som blev anklagad av sitt ex bara för att hämnas" - har ni ens frågat henne vad som hänt eller bara hört hans version? Vet ni dessutom att 2 av 100 anmälda våldtäktsanmälningar anses vara falskanmälningar, och de kastas i soporna redan innan man börjar kasta misstanke mot någon. Vet ni dessutom att det är lika många som blir fällda för våldtäkt? 2 av 100. Vet ni hur mycket skuld som läggs på offret? Att offret alltid får frågan "vad hade du på dig vid tillfället?". Vet ni om att rättssystemet är helt åt helvete? Att den där schysta killen som "minsann inte alls behöver våldta för han kan ju få vem som helst" (alltså wtf med detta resonemang?!?!) kanske inte alls blev falskanmäld? 
 
Vill bara att ni ska veta detta. Hejdå och ta hand om er. 

RSS 2.0