2014 - en sammanfattning

Så, då har ännu ett år passerat, vilket jag finner märkligt för jag kommer fortfarande ihåg hur jag satt här och skrev sammanfattningen för 2013 som om det vore igår. När jag tittar tillbaka på året så kan jag inte hjälpa att göra det utan att känna mig oerhört stolt över mig själv. Varför? Jo, därför att 2014 var året då jag...
 
* Blev med 2 tatueringar.
* Kom ut med att jag har Aspergers syndrom inför klassen 
* Kom ut som bisexuell
* Skrev min första krönika till lokaltidningen
* Blev en tv-seriejunkie
* Blev rödhårig på riktigt
* Kom ut med att jag har GAD och emetofobi
 
Men framförallt; 2014 var året då rättvisan skipades för mig http://saradelarge.blogg.se/2014/september/skyldig.html 
 
Trots att jag fortfarande har mina dåliga dagar och problem som jag fortfarande inte är av med så måste jag ändå säga att 2014 är det bästa året jag hittills haft. Jag har hittat mig själv, min stil och vågar äntligen sticka ut på riktigt. Jag har lärt känna så många nya fina människor och jag har människor som jag kan umgås med på fritiden. Jag hade ärligt talat aldrig kunnat drömma om att jag skulle ha det såhär bra, och jag känner mig så oerhört stolt över mig själv. Jag tänker på alla mörka stunder jag haft i livet och hur långt jag kommit; jag tänker på alla ändlösa dagar jag spenderade håglös i soffan, förlamad av den djupa depressionen jag befann mig i. Jag tänker på månaderna jag spenderade på psyk i Västerås, svårt sjuk i anorexi med sondmatning och med hot om att få ECT. Jag tänker på hur nära det var att jag misste livet, hur orkeslös jag var, och att jag trodde att jag föralltid skulle vara bunden till att bli sondmatad och hospitaliserad. Jag tänker på tiden med Gustav. Jag tänker på den där kvällen i maj förra året, då jag på riktigt trodde att jag skulle dö. Jag tänker på när allting vände i oktober förra året och jag sakta, sakta tog mig uppåt. 
 
Till alla er där ute som lider och som tror att det aldrig någonsin kommer bli bättre, till alla er som spenderar nyårsafton med ångest, till alla er som tror att världen skulle vara bättre utan er; till alla er vill jag bara säga att det blir bättre. Livet kommer att ordna sig för er också, det lovar jag er. 
 
Nu ska jag duscha och sen ska jag åka och fira nyår med de bästa människorna. Jag hoppas att ni alla får ett bra nyår och att ni firar in det på det bästa sättet som ni kan fira det på, precis som jag ska göra. För det förtjänar ni. Och det förtjänar jag. Musiknörd som jag är så måste jag också dela med mig utav musiken jag lyssnade mest på iår - 2014 - Shine on. Förhoppningsvis kommer jag hinna lyssna lite på den ikväll också. 
 
Puss så syns vi nästa år. 
 
 

Dag 7 - Din drömkonsert

Hallå alla mina fans
 
Det blidde inget blogginlägg igår som ni säkert märkte, då gårdagens blogginläggstema var "i din väska" och jag orkade inte visa vad jag har i min väska :))))))))))). Så, dagens tema är då "din drömkonsert", men som vanligt så har jag alldeles för svårt för att välja bara ett band eller en artist så jag tänkte att jag istället skulle skriva om min drömfestival!!!! 
 
Okej, lineupen på festivalen skulle vara en härlig blandning av shoegaze, eurodance, riot grrrl, indiepop, alternativ rock och dream pop. Huvudakten skulle vara Leila K och alla på festivalen skulle bah dance go crazy när hon uppträdde och hon skulle vara helt fantastisk och cool och Original Leila K. The Smiths skulle spela och alla skulle skrika när Morrissey drar av sig skjortan under "William, it was really nothing" a la Top of the Pops '84. Manic Street Preachers kör gitarrintrot till "Motorcycle Emptiness" och jag lägger mig på marken och dör av lycka. The Cure spelar "Dressing Up" och "One More Time" klockan 12 på natten. My Bloody Valentine spelar "To Here Knows When" och Slowdive kör direkt efter och avslutar sin konsert med en extralång version av "Avalyn II". Bikini Kill kör "Rebel Girl" och helt plötsligt dyker Courtney Love och sjunger refrängen tillsammans med Kathleen Hannah. Och vad händer härnäst? Jo - Courtney Love slår till Kathleen Hannah, för nu är scenen hennes. När hon sedan skriksjunger textraden "Someday you will ache like I ache" är inget öga torrt.
 
Festivalen fortsätter med spelningar från The Stone Roses, Primal Scream, Spice Girls, Sonic Youth, Crystal Castles, Cocteau Twins, Grimes, The Knife, Iggy Pop, David Bowie, Patti Smith, PJ Harvey, Björk, Pulp, Public Enemy, Siouxsie & The Banshees, Prince, Velvet Underground, Britney Spears, Blümchen, Yeah Yeah Yeahs, TLC, t.A.T.u, JJ, Tori Amos, Kanye West, Nicki Minaj, Nick Cave & The Bad Seeds, Peaches, Rebecca & Fiona, Sleigh Bells, Azealia Banks, Blur, Beyoncé, New Order, M.I.A., Joy Division, Garbage och Ride. Sedan är det över och Sara kan dö lycklig. 
 
Hejdå!!

Dag 5 - Bloggar du läser

Åh, äntligen ett roligt ämne att skriva om!!! Jag läser väldigt många bloggar periodvis och hade därför tänkt lista dem efter vilken kategori bloggarna är i.
 
Feministiska bloggar:

De flesta bloggarna jag läser har en feministisk inriktning (det är väl ingen av er förvånad över antar jag dock) och här är alla de jag läser:
 
http://ladydahmer.nu
http://hej.blekk.se
http://www.arsinoe.se
http://www.onewaycommunication.co
http://www.genusfotografen.se
http://nojesguiden.se/kakan
http://kickanwicksell.se
http://nojesguiden.se/nannajohansson
http://www.karinskonstgrepp.se
http://rummets.se/falskheten/
http://rummets.se/pk-maffian/
http://wdarknessfalls.wordpress.com
http://vardagsrasismen.wordpress.com
http://www.amra.nu
http://systemkritikern.wordpress.com
http://www.politism.se/aleksa-lundberg/
http://www.politism.se/skribent/mohammed/
 
Träning:
http://ptfia.metromode.se 
http://uppochhoppa.se
http://www.traningsgladje.se
http://www.lofsan.se
 
Annat:
http://florencevalentin.blogg.se
http://bomullstuss.com
 
Så...ja, det var de jag kunde komma på på rak arm. På återseende. Puss alla mina fans. 

Dag 4 - Vad är kärlek?

 
"Åhnej inte en sånhär jobbig fråga" var min spontana tanke när jag såg vad dagens blogginläggstema var. Ärligt talat, så vet jag inte vad kärlek är. Eller ja, jag vet vad kärlek INTE är, men jag tror inte att det finns något riktigt svar på vad kärlek exakt är. Många Stora & Kreativa Författare (oftast män, surprise surprise) försöker gång på gång svara på vad som definerar kärlek, med hjälp av pretentiösa ord och banala liknelser & det säger mig aldrig någonting. 
 
Även om jag inte har något svar på vad jag anser vara kärlek, så tycker jag att Orange Is The New Black är något på spåret:
 
 
 
 
 
Den fabulösa Laverne Cox säger det dock bäst:
 
 
På återseende peeps!

Dag 3 - Din bästa vän

Ja hej, detta verkar ju riktigt lovande än så länge. Såå, då har vi kommit till dag 3 där det är tänkt att jag ska berätta om min bästa vän.
 
Min bästa vän är Mathilda. Världens finaste Mathilda, som jag lärde känna för över 5 år sedan på ett Michael Jackson-forum av en ren slump. Vi började skriva till varandra via MSN och kom underfund med att vi inte bara hade Michael Jackson som gemensamt intresse, utan även en hel drös annan musik, filmer och framförallt HUMOR. Åh, så många fina minnen och skratt vi haft där framför MSN. Det här var under perioden då livet dessutom var som allra mörkast för mig och jag tror ärligt talat att jag inte hade levt idag om jag inte haft den fina kontakten jag hade med dig, Mathilda. Även om vi inte har träffats (än, för snart blir det ändring på det) så kommer du alltid vara min finaste bästa vän. 
 
Har inga bilder på oss två men andra bilder som vi eh...skrattat åt...ja
 
 
 
 
 

Dag 2 - Någon du skulle vilja byta utseende med

Tjaaa, jag är tillbaka idag igen som ni ser och ska fortsätta med 30-dagarslistan. Ser bra ut so far, aight? Iallafall, dag 2 är då som rubriken säger "någon du skulle vilja byta utseende med" och den första personen jag kom att tänka på var artisten FKA Twigs.
 
Jag menar titta på henne?!?!
 
SÅ SNYGG
 
KOLLA?!?!?!?!?!
 
SÅ HIMLA FIN DÖR I CAN'T EVEN
 
 
 
<333333
'
 
Ja nej nu får det väl räcka med bilder. 
 
PÅ ÅTERSEENDE IMORGON!! HEJDÅ!!!

Dag 1 - Ett foto på dig själv och fem fakta

Ja här var det dött
 
 
Skämt åt sido, hade tänkt att göra en såndär 30-dagar lista där en ska skriva något varje dag, ja ni alla vet nog förhoppningsvis vad jag menar. Så, då kör vi!
 
Som rubriken då säger, är detta dag 1 och ni ska få 5 fakta om mig och 1 bild på mig. Coolt va? Då kör vi!
 
1: Jag tycker att det är jobbigt att umgås med NT-människor (människor som inte har en Asperger/ADHD/Autism/ADD/Tourettes-diagnos), därför att jag känner att jag aldrig kan vara mig själv med dem. 
2: Jag förutsätter alltid att alla människor hatar mig, till och med mina vänner. 
3: Jag har världens bästa musiksmak. Tror du mig inte? Kolla här då och se -> http://www.lastfm.se/user/crestsofwaves
4: Jag blir väldigt triggad av att läsa, se eller höra folk prata om våldtäkt och relationsvåld. Och ja, detta innefattar även skämt om ovanstående. 
5: Jag har full förståelse för "soffliggare", det vill säga folk som inte röstar, eftersom att jag själv tycker att parlamentarism inte fungerar.
 
Och så en bild på mig för att avsluta! 

 
På återseende imorgon (om jag inte glömt att jag ska skriva ett inlägg, vilket inte vor helt otroligt). Hejdå!!!
 
 

RSS 2.0