Suck

 
All den här jävla "fitspirationen" som ÖVERALLT dyker upp bland bloggar, på facebook och på instagram. 
Texter som "strong is the new skinny", "just do it" och liknande. Jag orkar inte. 
Jag orkar inte läsa om sådant och jag orkar inte med att unga tjejer ska bli matade med det hela tiden. 
För "strong is the new skinny" innebär bara att man går från ett förrädiskt ideal till ett annat. 
Det är bilder på kvinnokroppar, oftast bara på själva torson, och där ljuset ofta markeras kring bröstklyftorna, naveln och höften. Sexualiserande bilder, alltså. Det handlar mycket lite om hälsa. 
Fitspiration är precis som "thinspiration", bara det att det råkar vara så att kvinnorna på bilderna är svettiga. 
Det handlar INTE om hälsa. 
Bilderna handlar om att reducera kvinnan till en kropp, oftast genom att man inte fotar huvudet, utan genom att man bara väljer att fokusera på kroppen. 
Jag önskar att alla tjejer kunde förstå det och sluta försöka uppnå ett sådant snävt ideal. Hälsan är viktig, men det är så mycket mer än hur ens kropp ser ut. Egentligen, så har hälsa inte så mycket att göra med hur man ser ut heller. 
 
Det här är förresten en oerhört viktig text som jag hoppas att ni läser:
http://www.beautyredefined.net/why-fitspiration-isnt-so-inspirational/
 
 

 


Kommentarer
Postat av: wendela

Men såkallad "fitsporation" utgår ju ifrån en hälsosam livsstil med proteinrik/fiberrik kost och rätt sorts träning för att man ska uppnå en frisk och stark kropp vilket såkallad thinsporation INTE gör, utan istället är inriktat på hur man snabbt blir "smal" genom att äta så lite som möjligt och träna så mycket som möjligt, håller du inte med? :)

Svar: Ja, visst utgår det kanske efter en så kallad "hälsosam" livsstil, men bilderna är precis desamma som thinspiration - det handlar om att man ska se ut på ett visst sätt. Det handlar om att våra kroppar inte duger som de är, utan de ska trimmas och musklerna ska synas. Vi duger, bara om vi är lika muskulösa som atleterna. Bilderna är ofta extrema, likt "thinspo"-bilder också är. Jag önskar att vi slutade fokusera så jädra mycket på våra kroppar, och att vi kunde lägga fokus på sådant som är mycket viktigare.
saradelarge.blogg.se

2013-02-20 @ 11:28:23
URL: http://tjawendela.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0